FREDRIKSSONS SMAKGLÄDJE

Välkommen med på Smakresan!

Du finner våra produkter enkelt genom denna webb-shop eller med besök i våra konceptbutiker Smakglädje vid Sollidens Slott och Byxelkroks hamn. Vid större beställningar av företagspresenter eller andra arrangemang, så tag kontakt med oss så ordnar vi det utifrån dina önskemål! 

Mvh Mona & Christer


Kontakt: 

Mona: 070-4444880, [email protected]
Christer: 0735-308260, [email protected]


Fredrikssons Smakhantverk Öland AB

Ekelund / Hörlösa, Skräddartorpsvägen 19, 389 70 LÖTTORP

Korrespondens- & besöksadress; Sjöliden 37, 393 51 KALMAR

Organisationsnummer 556880-6250


VägbeskrivningVåra olika företag & engagemang

- Det är svårt att låta bli, när det finns så många spännande möjligheter!


Vi fick en idé om att ta vara på lokal frukt och göra marmelader till Ölands Skördefest. Hobbyprojektet "spårade ur" och började leva sitt eget liv. Plötsligt blev vi med ett eget "Marmeladeri" i bolaget Fredrikssons Smakhantverk Öland AB som vi startade november 2011. 

Sedan blev det ännu mer verksamhet genom våra Smakglädje-butiker, delikatessbutiker specialiserade på lokalt mathantverk och som konceptbutiker för våra egna Fredrikssons godsaker. Utvalda av kungafamiljen så bedriver vi vår Smakglädje-butik på kungliga Sollidens slott på Öland samt en "pop-up"-Smakglädje i Byxelkroks hamn. Vi hittade på ordet "Smakglädje" som precis beskrev vår vision. Ordet registrerades på PRV - tänk att äga ett eget ord! Smakglädje AB startade som bolag under 2012. 

Christer är även initiativtagare och direktor för Smålands- & Ölands Gastronomiska Akademi som ska främja den regionala matkulturen i regionen. Ur ett gastronomiskt perspektiv utgör Småland och Öland en fantastisk region. Småland är ett av Sveriges största landskap, här finns det ängar, skogar, hagar, tusentals sjöar och en lång kustlinje. Öland är Sveriges minsta landskap och har en helt annan terroir med en kalkrik jord, ett öppet landskap och många soltimmar under odlingssäsongen. Akademins verksamhet syftar till att främja gastronomiska värden och entreprenörskap utifrån regionens kulturella traditioner. Läs mer på www.sogak.se

 Vårt engagemang finns annars i våra andra verksamheter. Mona som specialpedagog och lärare. Christer med bakgrund som kommundirektör, förvaltningschef och utbildningsledare i flera kommuner och kommunalförbund samt som nationellt ansvarig för några regeringsuppdrag inom Skolverket riktade mot kommun, skola och näringsliv. Vi startade vårt gemensamma konsultbolag Fredriksson & Fredriksson AB - vad gör man inte när barnen flugit ut? 

Fredriksson & Fredriksson AB är ett management- och konsultbolag med målsättning är att vara kunskapsledaren inom strategiskt och systematiskt utvecklingsarbete. Utmärkande för våra uppdrag är inriktningen på coaching och utbildning av ledande befattningar, organisations-och verksamhetsutveckling samt kvalificerade utredningar inom offentlig verksamhet, frivilligorganisationer och företag. Vår konsultativa verksamhet vilar på professionalitet och erfarenhet från toppledarpositioner i stat och kommun samt ska utgå från en god vetenskaplig och evidensbaserad grund. Läs mer på www.fredrikssons.org

.